MediFIT

De MediFIT productfamilie bestaat uit kortlopende trainingstrajecten specifiek gericht op verschillende, veel voorkomende klachten. De programma’s zijn ter ondersteuning van fysiotherapie en versnellen het herstel. Het doel van MediFIT is klachtenvrij bewegen.

Na afloop van het traject ben je hopelijk klachtenvrij, heb je de werkwijze en sfeer ervaren in ons trainingscentrum en kun je bij ons blijven werken aan je fysieke conditie.

Binnen de MediFIT productfamilie hebben wij de volgende trajecten: MediFIT Rug, Knie, Schouder en Vitaal. Voor MediFIT hoef je niet bij een fysiotherapeut onder behandeling te zijn.

Iedereen heeft er wel eens last van: lage rugpijn! Lage rugpijn is pijn onder in de rug en de meest voorkomende klacht aan ons houdings- en bewegingsapparaat. De pijn kan plotseling ontstaan, door een verkeerde beweging of door herhaalde kleine traumata, bijvoorbeeld: een verkeerde zithouding achter de computer.

A-specifieke lage rugpijn is niet prettig, maar heeft vaak geen duidelijke oorzaak. Dit maakt de pijn echter niet minder vervelend. De klachten kunnen grote invloed hebben op onze dagelijkse activiteiten. Gelukkig zijn deze klachten behandelbaar en te voorkomen.

MediFIT Rug, een tien weeks traject, richt zijn aandacht op uw rompstabiliteit. Spieren die hierbij een rol spelen zijn buikspieren, rug- en bilspieren, middenrif en bekkenbodemspieren. Deze spieren zijn, wanneer ze goed ontwikkeld zijn, automatisch actief tijdens houding en beweging. Het leren gebruiken en versterken van deze spieren zal ervoor zorgen dat er minder belasting op de onderrug komt. Hierdoor versnelt het herstel en kunnen toekomstige klachten voorkomen worden.

De kosten voor MediFIT Rug zijn €56,50. Alle trainingen zijn op afspraak en worden begeleid door professionals. Het programma versnelt het herstel en legt een goede basis om toekomstige rugklachten te voorkomen.

Staan, (trap)lopen, rennen, springen, dansen. Functionele bewegingen die vanzelfsprekend lijken, maar dat niet zijn wanneer je klachten ondervindt aan de gewrichten van je onderlichaam. Verschillende oorzaken hiervan zijn een (sport)blessure, een overbelasting, zwakke spieren, slijtage, etc. Door het op verantwoorde wijze trainen van de juiste spieren kunnen deze klachten verholpen en voorkomen worden.

MediFIT Knie, een tien weeks traject, richt zijn aandacht op het versterken van de grote spiergroepen in het onderlichaam en werkt aan de stabiliteit en coördinatie van het weefsel rondom het enkel-, knie- en heupgewricht.

De kosten voor MediFIT Knie zijn €56,50. Alle trainingen zijn op afspraak en worden begeleid door professionals. Het programma versnelt het herstel van en legt een goede basis om toekomstige klachten te voorkomen.

Schouderklachten zijn veelgehoorde verschijnselen onder de Nederlandse bevolking. Het ontstaan van schouderklachten kan geleidelijk gaan, bijvoorbeeld door een overbelasting van de schouder. Overbelasting kan onstaan doordat dezelfde bewegingen veelvuldig gemaakt worden. Hierdoor kunnen  irritaties en ontstekingen ontstaan. Naast overbelasting kunnen schouderklachten plotseling optreden door een val of verkeerde beweging.

Op het moment dat er sprake is van schouderklachten wordt er pijn ervaren rond het schoudergewricht. Dit kan zowel tijdens beweging als in rust het geval zijn. Pijn kan uitstralen naar de schouderbladen, nek, elleboog en vingers. Ook is er soms sprake van een bewegingsbeperking van de bovenarm. Deze klachten kunnen een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Gelukkig zijn deze klachten behandelbaar.

MediFIT Schouder, een tien weeks traject, richt zijn aandacht op het versterken van de schoudergordel. Nadruk ligt op het gericht trainen van de spieren en peesstructuren rondom de schouder, zodat de klachten zullen verminderen en toekomstige klachten voorkomen kunnen worden.

De kosten voor MediFIT Schouder zijn €56,50. Alle trainingen zijn op afspraak en worden begeleid door professionals. Het programma versnelt het herstel en legt een goede basis om toekomstige schouderklachten te voorkomen.

Uit onderzoek blijkt dat minder dan de helft van de volwassenen en ouderen voldoet aan de opgestelde beweegrichtlijnen. Gebrek aan lichaamsbeweging vergroot het risico op diverse ziekten, zoals diabetes type 2, osteoporose, verschillende vormen van kanker en hart- en vaatziekten. Daarnaast leidt inactiviteit tot een vroegtijdige veroudering van ons lichaam. De fysieke fitheid neemt versnelt af (kracht en uithoudingsvermogen) en daarbij ook het cognitief prestatievermogen, waaronder de reactiesnelheid en het geheugen.

Door regelmatig te bewegen is er aanzienlijk winst te behalen. De lichamelijke fitheid zal vooruitgaan, waardoor het functioneren in het dagelijks leven zal verbeteren. Tevens optimaliseert fysieke activiteit leeftijds-gerelateerde veranderingen in lichaamssamenstelling. Beweging speelt namelijk een belangrijke rol bij het in stand houden van een goede energiebalans.

MediFIT Vitaal, een acht weeks traject (twee trainingen per week), richt zijn aandacht op het uithoudingsvermogen en spierversterkende oefeningen in combinatie met balans. Het doel van het programma is je te activeren om meer te gaan bewegen.

De kosten voor MediFIT Vitaal zijn €56,50.  Alle trainingen zijn op afspraak en worden begeleid door professionals.